Cor Bakker ontvangt

Cor Bakker ontvangt…


Onder deze titel toert Cor Bakker al enkele jaren door Nederland.

Dit keer met klassiek pianist Ivo Janssen en jazz-zangeres Fay Claassen.

Op 8 december doen zij De tamboer aan.


Cor Bakker (1961) begint op 11 jarige leeftijd met pianospelen.

Louis van Dijk was zijn grote voorbeeld, die hem ook aanspoorde om naar het conservatorium te gaan. In 1984 studeerde hij af aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium in de richting piano/improviserend musicus. In Los Angeles vervolgt hij zijn studie bij Amerikaanse pianist, componist en arrangeur Clare Fischer.

Na zijn studie is hij lange tijd verbonden aan het Metropole Orkest en begeleid hij bijna alle belangrijke artiesten. Hij werkt mee aan veel radio- en televisieproducties. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van de programma’s van Paul de Leeuw.

Ook begeleidde hij veel artiesten als Karin Bloemen, Jenny Arean, Shirley Bassey en Oleta Adams.

Sinds 2010 gaat Cor Bakker het theater in en nodigt hij gasten uit waarmee hij speelt.

Ivo Janssen en Fay Claassen zijn dit maal zijn gasten.


Ivo Janssen (1963) studeerde net als Cor Bakker aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ivo legde zeg vooral toe op de klassieke muziek. Sinds zijn debuut in 1988 in Het Concertgebouw treedt hij op met bekenden musici als Janine Jansen, Han de Vries, Charlotte Margiono en Heinrich Schiff. Op zijn repertoire staan werken van Bach, Brahms, Schumann, Prokofiev en Chopin om enkele bekende componisten te noemen.


Fay Claassen (1969) deed eerst dans en ballet aan de Ballet Academie in Arnhem, voordat zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag zang, met name jazz ging studeren bij Rachel Gould.

Tijdens haar studie ontving zij de “Onderscheiding van Uitmuntendheid” voor jazz timing en jazz improvisatie. Zij werkte met bekende musici als Barry Harris, Toots Thielemans, Mike Stern, Kenny Werner en Rita Reys. Zij was geregeld gastsolist bij het Metropole Orkest en treedt regelmatig op met het “Jazz Orchestra of the Concertgebouw” en de WDR Big Band. Zij is door Rita Reys als haar opvolgster benoemd.


Op deze avond kan je naast werken waarmee de musici bekend zijn cross-overs verwachten op muzikaal gebied. De klassiek pianist Ivo Janssen zal worden uitgedaagd om te improviseren. Fay Claassen zal Bach zingen op haar manier en Cor Bakker speelt wellicht een klassiek muziekstuk.

Bach, Beatles en (Chet) Baker komen aan bod. Van filmklassiekers tot jazz improvisaties zullen te horen zijn. Cor Bakker zal daarnaast met diverse anekdotes het geheel aan elkaar praten.