Nieuws

Grafisch ontwerp: Atie te Velde

Vrijdag 2 september "Vriendenfestival" groot succes!

2 september 2022, 20.00 uur: Vriendefestival


Met het Vriendenfestival gaan we de spits afbijten van het culturele seizoen.


Beleef een heerlijke muziekavond in de Beeldentuin

De Vrienden van De Tamboer nodigen je van harte uit voor een heerlijke aftrap van het culturele seizoen. Zo zie je zaterdag 3 september op U!TdagenD Hoogeveen niet alleen prachtig straattheater, beeldende kunst en kindertheater, maar beleef je vrijdag 2 september al een heerlijke muziekavond in de Beeldentuin tijdens het Vriendenfestival. Met optredens van The Bluebettes, MT Sessions & DuoSonic.


The Bluebettes

Ze zijn alle vijf geboren in de jaren ’70 en ’80, maar hun hart ligt bij de muziek uit de sixties. Deze goedlachse, swingende vrouwenband laat zich bij de keuze voor welke pareltjes ze spelen leiden door onderbuikgevoel, kippenvel en dansdrang. 

Met een flinke dosis energie, muzikaliteit en humor voeren de dames je terug naar de huiskamer, terug naar de platenspeler, voor een feest der herkenning vol swingende dansnummers, zoete koortjes en scheurende strotten. Geniet van hartverscheurende country, opzwepende rock-‘n-roll en tijdloze soul van groepen als The Supremes en The Ronettes.MT Sessions, DuoSonic & Friends

Zangeres Marsha Pendjol en toetsenist Theo van de Poll vormen samen het Hoogeveense duo MT Sessions. Ze kennen elkaar van diverse muzikale projecten en treden sinds enkele jaren samen op als duo, maar ook vaak aangevuld met bevriende muzikanten. Dit keer slaan ze de handen ineen met Hans van Beek en Annette Goede van het Hoogeveense DuoSonic. Op eigen wijze vertolken MT Sessions & DuoSonic songs van diverse artiesten van de 70’s tot hedendaagse pop en soul.

3 september 2022: U!TdagenD 2022

De Tamboer, Het Podium, Bibliotheek Hoogeveen, Scala Centrum voor de Kunsten en de Vrienden van De Tamboer openen het culturele seizoen geheel volgens traditie met U!TdagenD Hoogeveen. Laat je tijdens dit gezellige weekend verrassen door bijzonder straattheater, muziekoptredens en kindertheater. Dit jaar vindt U!TdagenD plaats op het Tamboerplein, rondom het Museumlaantje en in de Beeldentuin. Het middagprogramma is GRATIS, voor het betaalde avondprogramma koop je hier een kaartje.

Tamboerplein

Geniet van sprankelend straattheater op het Tamboerplein. Een startschot, ronkende motoren, wervelend commentaar: met fraaie Classic Car boliden brengt TukkersConnexion een ode aan de automobielhistorie. Pas maar op, je bent zomaar onderdeel van de pitstop, waar de champagne vloeit, banden worden gewisseld en er wordt gedanst: alle remmen los!

Even verderop ontmoet je Hendrik van Craie de Trottoir. Met slechts een koffer en een paar stukjes stoepkrijt vermaakt hij jong en oud met mime en clownerie. De Rode Lantaern is een nostalgische verschijning met een verrassend modern geluid: de ouderwetse speelman is terug als eenmansorkest.

The Time Machine Travellers maken het onvoorstelbare mogelijk: wees getuige van hun tijdreizen via de speciale timeviewers en reis mee naar het verleden en de toekomst. Je beland ook in de vrolijke straattheatershow Fifi, van Het Wandelend Huis. Fifi en Camilla reizen de wereld rond met hun circusact.

Welkom in de Circus Factory! In deze gezellige workshop leer je rijden op een eenwieler, koordlopen, bordje draaien, jongleren met ballen, ringen en kegels en nog veel meer. Ben jij een getalenteerde circusartiest in de dop?

Beeldentuin

Op het hoofdpodium in de Beeldentuin spelen tussen 11.00 en 16.15 uur diverse acts. Ondertussen kijk je ook de ogen uit bij de dansoptredens in de Beeldentuin. De dansers van TopFit, Dance Centre en Scala uit Hoogeveen lossen elkaar af op ‘de vloer’. Ze geven demo’s van streetdance- en hiphopstijlen. Een energie explosie!


The Fortunate Sons geven een voorproefje van hun concert in De Tamboer op zaterdag 22 oktober. Centraal staat 50 jaar rock-‘n-roll met de allergrootste hits van Creedence Clearwater Revival. Je waant je bij John Fogerty & co.


Forumfoyer

Vanuit de Forumfoyer starten drie intieme sessies van Tall Tales. Zet een koptelefoon op en ga mee op ontdekkingstocht langs de fysieke en numerieke wereld. 411 – 411 – 31 – 31 – 411. Het ziet er nu nog uit als een algoritme, wachtwoord of een geheimzinnige wiskundige code. Straks kijk jij met een vernieuwde blik naar je omgeving!

Hoofdstraat Noord

Stap binnen in het Montmartre van Kunstroute Hoogeveen. 


Zaterdag 3 september "U!TdagenD 2022"

Avondprogramma

U!TdagenD gaat ook in de avond nog lekker door, met een sfeervol tuinconcert van Anneke van Giersbergen en the Handsome Poets.