Archief 2023-2024

Archief seizoen 2023 - 2024

Ellen ten Damme Vr 8 december 2023 20.00 uur Tamboerzaal


Theatrale uitbundigheid werd in de 17e en 18e eeuw gevierd door wie het zich kon permitteren. InBarockhoudt Ellen hof en droomt ze weg in frivole vergankelijkheid. In navolging van haar succesvolle showsParis-BerlinenCasablancapresenteert Nederlands meest veelzijdige zangeres een tragédie lyrique. Ze gaat daarvoor verder dan ooit terug in de tijd.

Iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Op sociale media blinkt klatergoud, de schone schijn is oogverblindend. Maar achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt.

Ellen nodigt je samen met haar achtkoppige band the Magpie Orchestra uit om toe te treden tot haar hofhouding, tijdens dit meertalige bal demasqué vol verrassende, herkenbare songs. Waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend.

Ellen ten Damme 4
Ellen ten Damme 1
Ellen ten Damme 3
Ellen ten Damme 2

U!TdagenD 2023 1 en 2 september 2023


Het is al jarenlang de traditionele opening van het culturele seizoen in Hoogeveen:U!TdagenD. Op de podia in en rondom De Tamboer krijgen jong en oud een voorproefje van wat er allemaal borrelt en bruist in Hoogeveen. Van amateurs en regionale gezelschappen tot professionals, van dans, muziek, kindertheater en cabaret tot straattheater, er is voor ieder wat wils.


Bekijk hier het blokkenschema. Programma U!TdagenD HOOGEVEEN


In dit wervelende ‘Van Gogh in Drenthe jaar’ vind je op U!TdagenD ‘Het Van Goghplein’. Voor de grote muurschildering op de flat aan de Dekkerspassage is van alles te beleven. Ook in de tuin van De Tamboer en langs het Museumlaantje is een bruisend programma met optredens, workshops en activiteiten voor kinderen.

Flip Fabrique - Muse Vr 20 oktober  20.00 uur Tamboerzaal  Cirque nouveau

                                                                                                                     Vriendenprijs € 25,00

Het Canadese gezelschap FLIP Fabrique in De Tamboer!

Afgelopen seizoen zijn wij door FLIP Fabrique verrast metBlizzard. Dit Canadese circusge-zelschap is nu opnieuw in De Tamboer te zien; dit keer met de Nederlandse première van Muse.

De acrobaten van FLIP Fabrique laten je mond openvallen van verbazing met hun duizeling-wekkende kunsten! Of ze nu hoge hakken of schoudervulling dragen.

Wat betekent het om vrouw te zijn? Het Canadese gezelschap FLIP Fabrique probeert die vraag te beantwoorden. Geheel in circusstijl natuurlijk. En dat vraagt om acrobatiek! In deze verfrissende cirque nouveau show spelen de acrobaten met genderrollen. Wie trekt het voetbaluniform aan en wie de balletjurk? En wie identificeert zich eigenlijk daadwerkelijk met deze kleding? Muse is een verrassende show vol sterke vrouwen, gracieuze mannen en alles daartussenin.

Pavarotto meets Alberti Vrijdag 13 oktober 20.15 uur Passagezaal     Vriendenprijs € 15,00


Operaliefhebbers opgelet!

Operaliefhebber Willy Alberti grijpt zijn kans, als de jonge Luciano Pavarotti tijdens een van zijn eerste buitenlandse tournees Amsterdam aandoet, om de Italiaanse ster in levenden lijve te zien. Alberti wordt totaal omver geblazen door Pavarotti. Terwijl de zenuwen door zijn lijf gieren, spreekt hij hem aan. Wat volgt is een dialoog tussen twee emotionele zangers met een groot hart voor de opera en het levenslied.

Tijdens dit theaterconcert zingen ze hun hits met en voor elkaar. Hun overeenkomsten zijn veelbetekenend. Beiden groeiden op in armoede, met een vader die hen de liefde voor muziek bijbracht en hen stimuleerde om een carrière in de muziek te zoeken.

De voorstelling is gebaseerd op de (naar verluidt op waarheid gebaseerde) ontmoeting tussen de twee zangers na afloop van het concert van Pavarotti in 1978 in Amsterdam.

Flip fabrique 2
Flip fabrique 5
Flip fabrique (4)

NNO Motus Strijkkwartet Zo 3 dec 14.00 uur Forumfoyer


Prachtige meesterwerken die je in beweging zetten!

Vanuit een gedeelde liefde voor het strijkkwartet genre werd het Motus Strijkkwartet opgericht.

Motus is het Latijnse woord voor ‘beweging’. Fysiek, maar ook van het gemoed. Beweging is op deze manier onlosmakelijk verbonden met muziek. Het vormt de drijfveer voor Annet Verboom op viool, Hugo Berreni op viool, Celia Hernandés Duval op altviool en Florent Maigrot op cello. Het kwartet speelt prachtige meesterwerken die je in beweging zetten!