Archief 2022-2023

Archief seizoen 2022 - 2023

Flip Fabrique 3
Flip Fabrique 1
Flip Fabrique 2
NNO 20220212 Piano (1)
Piano sextet 12 februari 2023
NNO 20220212 Piano (2)

FLIP Fabrique Za 29 oktober 2022, 20.00 uur Tamboerzaal


Vanuit vriendschap en dromen ontstond in 2011 het Canadese circusgezelschap FLIP Fabrique. Met vrolijke, speelse shows, adembenemende, elegante optredens en een hoge kwaliteit weten de Canadezen wereldwijd te verwonderen. FLIP Fabrique staat bekend om haar frisse, vernieuwende aanpak in het circus, waarmee ze het publiek altijd weer weten te overtuigen. Ze werkten al samen met het prestigieuze Cirque Du Soleil en Cirque Éloize en waren op veel internationale circusfestivals te zien. Na het succes van shows als Attrape-moi, FLiP in BerlinenTransit, presenteert FLIP Fabrique nu haar nieuwe showBlizzard.


"Vriendenkorting € 10,-

zo 11 december 2022 om 14:00 uur  NNO Altviool sextet


Een heerlijke middag vol kamermuziek

De zes musici van het NNO Altviool Sextet zijn trots op hun instrument. Ze spelen graag symfonische muziek, maar dragen ook de kamermuziek een warm hart toe. De musici laten horen dat de altviool een prachtig, bijzonder inventief instrument is. Ook bijzonder en leuk om een keer zonder de collega-instrumenten te spelen.

De groep altviolen van het NNO is een zeer diverse groep. De leeftijden van de musici lopen sterk uiteen, de genoten opleidingen zijn divers en de violisten hebben verschillende nationaliteiten. Ook de tijd die de musici al aan het orkest verbonden zijn varieert.

Het ensemble biedt een gevarieerd programma in verschillende bezettingen met muziek van Palestrina tot Piazzolla.

zo 12 februari 2023 om 14:00 uur  NNO Piano sextet
(Vriendenkorting € 5,00)


Een heerlijke klassiek muziekmiddag..

..met het Forellen quintet van Schubert en het Sextet van Felix Mendelssohn.

Op amper 15-jarige leeftijd schreef Felix Mendelssohn zijn sextet opus 110 in de loop van 1820. Waarschijnlijk geen andere componist, behalve Mozart, gaf reeds als kind blijk van zo’n wonderbaarlijk talent als de jonge Mendelssohn. Zijn jeugdige genialiteit maakte hem tot een fenomeen en daardoor rees hij als volwassene tot het niveau van Bach en Mozart. Zijn hogere middenklasse opvoeding in een Berlijnse bankiers familie droeg bij aan het 19e eeuwse beeld van een worstelende en gemartelde ziel van de romantische kunstenaar.


Uitvoerenden:   Sergei Bolotny - viool                                  Ulrike Adam - altviool

                          Katharina Saerberg - altviool                      Noëlle Weidmann-Ercan - cello

                          Sven Otte - contrabas                                 Liesbeth Wildveld - piano

zo 12 maart 2023 om 14:00 uur  NNO Cello kwartet (Geen vriendenkorting)


De vaste bezetting van dit ensemble bestaat uit drie graag gehoorde en geziene cellisten van het NNO:Jan Ype Nota,Fred Poten Isabel Vaz. Het kwartet wordt compleet gemaakt door niemand minder dan Prinses Christina Concours winnaar cellist Joost de Boer.

Op het programma staan werken van Telemann, Bach, Klengel, Goltermann, Pärt en Gershwin. Een afwisselend programma dus!

De laatste jaren staat Arvo Pärt steeds meer in de belangstelling. Hij werd in 1935 geboren in Estland en is één van de belangrijkste hedendaagse componisten van sacrale muziek. Hij bestudeerde vele stromingen in de muziek, wat in zijn werken goed te horen is. In 1980 emigreerde hij naar Wenen, een jaar later ging hij naar West-Berlijn. Hij ontving diverse prijzen en in 2011 werd hij voor vijf jaar benoemd tot lid van de Pauselijke Raad voor Cultuur.

Kikker is verliefd 4
Kikker is verliefd 3
Kikker is verliefd 2
Kikker is verliefd 1

za 22 april 2023 om 20:00 uur                       (Vriendenkorting € 7,50)


Een hilarisch, droefgeestig portret

Een komedie in vier bedrijven naar Anton Tsjechov. Het is één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire. Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger kruipen in de hoofdrollen, multi-instrumentalist Beppe Costa brengt livemuziek met een achtkoppig ensemble. Een hedendaagse versie van het tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en een tragisch gevecht met het nu.

Het verhaal

Na een mislukte carrière in Parijs keert actrice Ljoebov terug naar het landgoed van haar familie. Het familiebezit dreigt geveild te worden vanwege torenhoge schulden. Valt het faillissement nog af te wenden? Ondernemer Lopachin wil de kersentuin omtoveren tot vakantiepark om de familie te verzekeren van een stabiel inkomen. Maar is Ljoebov bereid om de prijs te betalen? Ze staat voor een onmogelijk dilemma, want wie hetzelfde wil, moet blijven veranderen.

Met Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa, Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger, Liza Macedo dos Santos.

NNO 20220312 Cello (1)
NNO 20220312 Cello (2)
Cello kwartet

za 8 april 2023 om 14.00 uur :"Kikker is verliefd"  (Vriendenkorting € 5,00)


Voor de kleine theaterbezoekers

Kikker is het gelukkigste in zijn eigen fijne huisje aan de rivier, maar gaat ook graag op avontuur. Daarom keert hij terug in De Tamboer voor een spetterende familiemusical. Duik mee in een vrolijk, muzikaal avontuur naar de boeken van Max Velthuijs.

Kikker voelt zich vreemd. Hij lacht, dan huilt hij weer en zijn hartje doet boem, boem, boem. Wat is er toch met hem aan de hand? Gelukkig staan zijn vrienden klaar om het antwoord te zoeken. Heeft hij soms honger of is hij misschien ziek?

Kikker is verliefdis een magische poppenvoorstelling vol humor en interactie. Ontmoet Kikker en zijn vriendjes na afloop van de voorstelling in de foyer voor een gezellige Meet & Greet.

za 29 april 2023 om 20:00 uur                       (Vriendenkorting € 10,00)


Adembenemende acrobatiek en verleidelijke livemuziek: Machine de Cirque

Wit. Helemaal wit. Bij een smetteloze tentoonstelling wordt elk vleugje kleur direct opgeruimd. Iedereen verheugt zich op de terugkeer naar de absurd monochrome perfectie. Maar beetje bij beetje lijkt er iets mis te gaan, lopen er dingen in de war. Langzaamaan steken bezoekers over naar een andere wereld: de set keert binnenstebuiten. De kleur keert terug, maar dit keer is het onuitwisbaar.

Geamuseerd, verontrust, energiek, zal het ze absorberen? Onder leiding van regisseur Olivier Lépine nemen zeven circusartiesten van wereldklasse en een multi-instrumentalist je mee naar de buitenste randen van kunst. Met adembenemende acrobatiek en verleidelijke livemuziek belooft Machine de Cirque een verbijsterende, ongewone tentoonstelling! Machine de Ciruque is geschikt voor jong en oud vanaf de leeftijd 8 jaar.