Archief 2022-2023
Flip Fabrique 3
Flip Fabrique 1
Flip Fabrique 2
NNO 20220212 Piano (1)
Piano sextet 12 februari 2023
NNO 20220212 Piano (2)

FLIP Fabrique Za 29 oktober 2022, m20.00 uur Tamboerzaal


Vanuit vriendschap en dromen ontstond in 2011 het Canadese circusgezelschap FLIP Fabrique. Met vrolijke, speelse shows, adembenemende, elegante optredens en een hoge kwaliteit weten de Canadezen wereldwijd te verwonderen. FLIP Fabrique staat bekend om haar frisse, vernieuwende aanpak in het circus, waarmee ze het publiek altijd weer weten te overtuigen. Ze werkten al samen met het prestigieuze Cirque Du Soleil en Cirque Éloize en waren op veel internationale circusfestivals te zien. Na het succes van shows als Attrape-moi, FLiP in BerlinenTransit, presenteert FLIP Fabrique nu haar nieuwe showBlizzard.


"Vriendenkorting € 10,-

zo 11 december 2022 om 14:00 uur  NNO Altviool sextet


Een heerlijke middag vol kamermuziek

De zes musici van het NNO Altviool Sextet zijn trots op hun instrument. Ze spelen graag symfonische muziek, maar dragen ook de kamermuziek een warm hart toe. De musici laten horen dat de altviool een prachtig, bijzonder inventief instrument is. Ook bijzonder en leuk om een keer zonder de collega-instrumenten te spelen.

De groep altviolen van het NNO is een zeer diverse groep. De leeftijden van de musici lopen sterk uiteen, de genoten opleidingen zijn divers en de violisten hebben verschillende nationaliteiten. Ook de tijd die de musici al aan het orkest verbonden zijn varieert.

Het ensemble biedt een gevarieerd programma in verschillende bezettingen met muziek van Palestrina tot Piazzolla.

zo 12 februari 2023 om 14:00 uur  NNO Piano sextet
(Vriendenkorting € 5,00)


Een heerlijke klassiek muziekmiddag..

..met het Forellen quintet van Schubert en het Sextet van Felix Mendelssohn.

Op amper 15-jarige leeftijd schreef Felix Mendelssohn zijn sextet opus 110 in de loop van 1820. Waarschijnlijk geen andere componist, behalve Mozart, gaf reeds als kind blijk van zo’n wonderbaarlijk talent als de jonge Mendelssohn. Zijn jeugdige genialiteit maakte hem tot een fenomeen en daardoor rees hij als volwassene tot het niveau van Bach en Mozart. Zijn hogere middenklasse opvoeding in een Berlijnse bankiers familie droeg bij aan het 19e eeuwse beeld van een worstelende en gemartelde ziel van de romantische kunstenaar.


Uitvoerenden:   Sergei Bolotny - viool                                  Ulrike Adam - altviool

                          Katharina Saerberg - altviool                      Noëlle Weidmann-Ercan - cello

                          Sven Otte - contrabas                                 Liesbeth Wildveld - piano

zo 12 maart 2023 om 14:00 uur  NNO Cello kwartet (Geen vriendenkorting)


De vaste bezetting van dit ensemble bestaat uit drie graag gehoorde en geziene cellisten van het NNO:Jan Ype Nota,Fred Poten Isabel Vaz. Het kwartet wordt compleet gemaakt door niemand minder dan Prinses Christina Concours winnaar cellist Joost de Boer.

Op het programma staan werken van Telemann, Bach, Klengel, Goltermann, Pärt en Gershwin. Een afwisselend programma dus!

De laatste jaren staat Arvo Pärt steeds meer in de belangstelling. Hij werd in 1935 geboren in Estland en is één van de belangrijkste hedendaagse componisten van sacrale muziek. Hij bestudeerde vele stromingen in de muziek, wat in zijn werken goed te horen is. In 1980 emigreerde hij naar Wenen, een jaar later ging hij naar West-Berlijn. Hij ontving diverse prijzen en in 2011 werd hij voor vijf jaar benoemd tot lid van de Pauselijke Raad voor Cultuur.

NNO 20220312 Cello (1)
NNO 20220312 Cello (2)
Cello kwartet