Archief 2018-2019

Oorlogsgeheimen, 3 mei 2019 19.30 uur


Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.
Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En het grote geheim…


Het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens werd in 2008 getipt door de Nederlandse Kinderjury en won in 2009 de Archeon Jeugdboekenprijs. Jacques Vriens verkocht ruim 55.000 exemplaren van het boek en is één van de meest bekende Nederlandse kinderboekenauteurs. In 2012 werd de eerste theaterbewerking al vol lof ontvangen, waarna in 2014 een verfilming volgde. Op veler verzoek is de theaterbewerking van het succesvolle boek nu terug in het theater!

Kunstvoorstelling "Rembrand en zijn trawanten". Woensdag 8 mei 2019; 19.30 uur


Beste Vrienden, het zal niemand ontgaan zijn dat 2019 het Rembrandtjaar is. Het is dit jaar 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed. Als Vrienden van de Tamboer willen wij hier ook aandacht aan besteden. Kunstenaar Han van Hagen heeft zich verdiept in het leven en werk van Rembrandt en zijn tijdgenoten.

Hij heeft hierover een ‘kunstvoorstelling’ gemaakt met de titel: “Rembrandt en zijn trawanten”.

Op 8 mei a.s. zal hij naar de Tamboer komen om ons mee te nemen naar de Gouden Eeuw. Hij zal ons laten zien waarom schilders die in Rembrandt’s tijd net zo beroemd waren als hij niet de status hebben gekregen die Rembrandt heeft.

Opgave: d.m.v. overmaken van €10,00 op rekening:

NL86INGB 0000 2921 88 t.n.v. Vrienden van de Tamboer Hoogeveen

Contant betalen mag ook maar geeft u zich dan wel per mail op via: 

info@vriendenvandetamboer.nl !