Archief 2021 -2022
Maartje en Kine 4
Maartje en Kine 3

Bonita Avenue Za 2 april 2022 om 19.30 uur. Tamboerzaal


In dit spannende familiedrama draait alles om het gevaar van geheimen en de vraag hoe goed je anderen echt kent. Wiskundige, oud-judoka én Rector Magnificus van universiteit Tubantia Siem Sigerius heeft een indrukwekkende staat van dienst en een fantastisch gezin. Maar de vuurwerkramp in Enschede blijkt de voorbode voor een explosie binnen zijn gezin. Hoewel zijn carrière naar grote hoogte stijgt, zakt zijn privéleven steeds verder weg. Siem zakt weg in een modderpoel vol leugens en bedrog, waarin zijn kinderen geheimen hebben en hij niet weet wie hij nog kan vertrouwen. Het wurgende lot krijgt Siem en zijn gezin stukje bij beetje in haar greep.

Een toneelstuk naar de debuutroman Bonita Avenue van Peter Buwalda  

Ben je nieuwsgierig hoe een voorstelling tot stand komt? Kom dan naar de gratis inleiding voorafgaand aan de voorstelling. De inleiding start om 18:45 uur.

Grensland za 7 mei  om 20.15 uur. Passagezaal


Theatercollege door Jelle Brandt Corstius

Het is oorlog in Europa. Elke dag schrijnende beelden in het nieuws van bombardementen en massa’s vluchtelingen. Strenge sancties voor de agressor Rusland, en Europa dat is wakker geworden en zichzelf bewapent. Het is duidelijk dat deze oorlog niet snel voorbij zal zijn. Dit gaat grote gevolgen hebben, ook voor ons in Nederland, waar we afhankelijk zijn van Russisch gas.

Deze oorlog zal een hele generatie bepalen en het is van belang dat we de context en aanloop te zien krijgen. Hoe komt het dat er zowel Oekraïners als etnische Russen in Oekraïne wonen? En die etnische Russen, voelen die zich Russisch of Oekraïens? Hoe komt het dat Kiev zo’n belangrijke historische betekenis heeft voor Russen? Waarom beschouwen Russen en Oekraïners zichzelf als een broedervolk?

Het theatercollege gaat ook in op andere grenslanden. 

Festen wo 6 april om 20.00 uur. Tamboerzaal


Festen treft je als een mokerslag. Dat gebeurde jaren geleden al zo toen het legendarische gezelschap De Ploeg de filmklassieker van Thomas Vinterberg naar het theater bracht. En dat gebeurt nu weer met deze nieuwe, zwart komische scriptbewerking door Peter Heerschop. Drama en humor gaan soepel samen in deze aangrijpende voorstelling. Door de bijzondere mix van cabaret en toneel slingeren emoties meedogenloos de zaal in. Keihard lachen met een huilend hart.

Voor wie het verhaal niet (meer) kent: familieleden komen vrolijk bijeen om de verjaardag van vader te vieren. Verloren zoon duikt op en houdt een speech tijdens het diner. De feestelijke avond verandert in een slagveld.

De cast is groot en glorieus, met Peter Heerschop, Viggo Waas, Bas Hoeflaak, Genio de Groot, André Dongelmans, Stephanie Louwrier, Vincent Croiset, Maartje van de Wetering en Han Römer als de pater familias. De regie is in handen van Titus Tiel Groenestege.

Festen is zonder twijfel dé toneelklapper van het jaar!

Maartje & Kine Speelbeesten II vr 29 april 2022 om 19.30 uur. Tamboerzaal


Magistrale solo’s en muzikale sketches met een flinke dosis humor. Maartje & Kine overrompelen met gepassioneerde virtuositeit, instrumentale acrobatiek, verleidelijke charmes en onuitputtelijk speelplezier. En dat alles wordt gecombineerd met hun geliefde klassieke muziek. Van swingjazz, opera en balkan tot gypsy met elektronische invloeden. Maartje & Kine musiceren door met onweerstaanbare flair en ontwapenende zelfspot, zelfs als de wereld vergaat. Want als de nood het hoogst is, is de muziek nabij.

Maartje & Kine zijn bekend van hun optredens bij onder andere Podium Witteman, DWDD, Top 2000 à gogo, Lowlands, Concert At Sea en hun radiocolumns. Hoge Noot is hun vierde theatertour.